PLANIRAN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: FSB uhapsila ukrajinske agente (VIDEO)

Novosti online

02. 12. 2021. u 09:25

FEDERALNA služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je nekoliko pripadnika ukrajinskih obaveštajnih službi u tri ruska regiona.

ПЛАНИРАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РУСИЈИ: ФСБ ухапсила украјинске агенте (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/TV Zvezda

- Suzbijena je obaveštajno-diverzantska aktivnost ukrajinskih obaveštajnih službi - precizirano je u saopštenju FSB Rusije.

Kako se navodi, uhapšena su dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine Zinovij Kovilj i njegov sin Igor, koji su stigli na teritoriju Rusije u cilju prikupljanja informacija, foto i video materijala o strateški važnim objektima. Oni su priznali da ih je vrbovao službenik uprave Službe bezbednosti Ukrajine u Ternopoljskoj oblasti pukovnik Vasilij Kovalik, koji im je obećao nagradu od 10.000 dolara.

U njihovom automobilu pronađeno je kratkocevno i automatsko oružje, kao i sredstva za ličnu zaštitu.
FSB je uhapsila i agenta Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Aleksandra Cilika, koji je poslat u Rusiju s ciljem izvođenja terorističkog napada.

Takođe je saopšteno da je oficir Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine kapetan prvog ranga Sergej Švidenko rukovodio diverzantskom grupom, poslatom na Krim. U novembru ove godine je na osnovu prikupljenih dokaza osuđen na šest i po godina zatvora sa izdržavanjem kazne u koloniji strogog režima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna