PRINC ENDRJU, KLINTON I TRAMP U "LOLITA EKSPRESU": Suđenje Gislejn Maksvel, optuženoj za saučesništvo u seksualnim zločinima

D. SAVIĆ

02. 12. 2021. u 13:00

UPITANA koliko je bila stara kada je imala seksualni kontakt sa američkim milijarderom Džefrijem Epstajnom, žena je tiho odgovorila: "Četrnaest godina".

ПРИНЦ ЕНДРЈУ, КЛИНТОН И ТРАМП У ЛОЛИТА ЕКСПРЕСУ: Суђење Гислејн Максвел, оптуженој за саучесништво у сексуалним злочинима

Foto Printskrin

Na pitanje da li je tada još neko bio u prostoriji rekla je: "Gislejn Maksvel".

Žena, predstavljena kao Džejn, ovim rečima je, kao prva od četiri navodne žrtve milijardera pedofila, svedočila na suđenju u Njujorku protiv Britanke Gislejn Maksvel (59), optužene da je regrutovala devojke za seksualne orgije američkog bogataša Džefrija Epstajna, od 1994. do 2004. godine. Njeno suđenje prati velika pažnja s obe strane Atlantika, jer se očekuje da će ono otkriti "posebne" veze Epstajna sa svetskim kremom, od britanskog princa Endrjua, preko Bila Gejtsa, američkih senatora i glumaca, pa do bivših američkih predsednika Bila Klintona i Donalda Trampa.

Sara Renson, takođe žrtva, sprema se da svedoči protiv podvodačice Maksvelove. Epstajn je ubrzo posle hapšenja zbog optužbi za podvođenje i seksualno zlostavljanje maloletnica pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji 2019. godine. Utvrđeno je da se obesio, ali sumnje nisu nestale. Njegova desna ruka, Maksvelova, uhapšena je godinu dana kasnije i izjasnila se da nije kriva za zaveru i seksualnu trgovinu, već da je Epstajnovo "žrtveno jagnje".

Sara Renson, Foto AP

Prvi svedoci poljuljali su te tvrdnje. Pilot Lari Visoski, koji je 30 godina upravljao Epstajnovim privatnim avionom, nazvanim "Lolita ekspres" zbog sumnji da je njime prevozio tinejdžerke na svoje privatno ostrvo, ranč u Novom Meksiku i kuće u Njujorku i Parizu, rekao je da je Gislejn bila "broj dva", a "Epstajn veliki broj jedan", potvrđujući, posredno, da su bili "partneri u zločinu".

Pilot koji je godinama prevozio elitu do egzotičnih destinacija osumnjičenog pedofila, od Njujorka do ostrva na Karibima, svedočio je da je i "princ Endrju bio tamo", kao i glumci Kevin Spejsi i Kris Taker. Sećao se violiniste Isaka Perlmana, astronauta Džona Glena i bivšeg lidera većine u Senatu, Džordža Mičela.

Sećao se i pevačice koju je Epstajn odveo u kokpit, koju je opisao kao "zrelu ženu, prodornih, plavih očiju". No, tužilac ju je identifikovao kao Džejn, i pokazao izvod iz knjige rođenih devojke koja je imala 14 godina kada je upoznala Epstajna i Maksvelovu u kampu. Prisetio se i Virdžinije Roberts Džufri, tokom devedesetih, niske žene plave kose koja "nije izgledala mlado". Ona je, u međuvremenu, pokrenula tužbu protiv princa Endrjua u odvojenom slučaju u vezi sa seksualnim napadom.

Gislejn Maksvel, Foto AP

Rekao je da nije mogao da vidi sve što se dešavalo u avionu, dok je leteo, jer su vrata kokpita bila zatvorena, ali tvrdi da nije pronalazio seks igračke, ni korišćene kondome. Kada su ga pitali da li je ikada video seksualne odnose sa maloletnicama, odgovorio je: "Apsolutno ne". Rekao je i da nikada nije video decu u avionima bez pratnje roditelja. Tvrdio je da su se Epstajn i Gislejn ponašali neprikladno i da je on pustio svoje dve kćerke da se voze sa Maksvelovom.

Decenije rada Visoskog tokom 1.000 putovanja od 1991. do 2019. godine, Epstajn je bogato nagradio. Dao mu je  desetine jutara zemlje u Novom Meksiku, gde je izgradio kuću i platio je studije za njegove dve kćerke.

BILOV PORTPAROL SVE NEGIRA

PORTPAROL Bila Klintona je ranije priznao da je bivši predsednik bio četiri puta u avionu Džefrija Epstajna, ali da nije znao ništa o njegovim "strašnim zločinima": "U 2002. i 2003. godini, Klinton je četiri puta putovao Epstajnovim avionom, jednom u Evropu, jednom u Aziju i dva puta u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi sa radom Klintonove fondacije", izjavio je Anhel Urenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!