KAKO JE PUTIN REAGOVAO NA LUKAŠENKOVE PRETNJE: "Agresivni pritisak ne može da ne rezultira oštrom reakcijom"

Novosti onlajn

01. 12. 2021. u 14:08

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin nada se da oštra reakcija Minska na agresivni pritisak Zapada neće dovesti do narušavanja ugovora o isporukama ruskog gasa Evropi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КАКО ЈЕ ПУТИН РЕАГОВАО НА ЛУКАШЕНКОВЕ ПРЕТЊЕ: Агресивни притисак не може да не резултира оштром реакцијом

Foto: Tanjug/AP Photo

Upitan da li je Moskva zabrinuta zbog toga što beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koristi ruski gas kao argument u svojoj spoljnoj politici, Peskov je podsetio na reči predsednika Putina o tome da Belorusija postaje predmet neviđenog pritiska pojedinih zapadnih zemalja.

- To je potpuno neopravdan pritisak, agresivni pritisak koji ne može da ne rezultira oštrom kontrareakcijom Belorusije... Putin je izrazio razumevanje za te oštre odgovore (Lukašenka), ali sa druge strane predsednik naravno računa da to ni na koji način neće poremetiti ispunjavanje naših obaveza prema evropskim kupcima gasa, posebno u ovo, za Evropljane, teško vreme - istakao je Peskov.

Ranije je Lukašenko izjavio da je spreman da obustavi tranzit ruskih energenata ukoliko Poljska zatvori granicu sa Belorusijom zbog migrantske krize.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024