PRETI LI UKRAJINI RASPAD ZEMLJE? Jedan potez Kijeva može imati fatalne posledice

Novosti online

30. 11. 2021. u 11:49

IZLAZAK Kijeva iz "Minska-2" može da se pretvori u raspad Ukrajine.

ПРЕТИ ЛИ УКРАЈИНИ РАСПАД ЗЕМЉЕ? Један потез Кијева може имати фаталне последице

Foto: Nacgvardія Ukraїni

Ovo mišljenje je u intervjuu za FAN izneo ukrajinski političar, bivši zamenik regionalnog saveta Odese Aleksej Albu.

Prema njegovom mišljenju, sporazumi iz Minska za stabilizaciju situacije u Donbasu koče "transformaciju Ukrajine u antiruski projekat".

Međutim, ako se "Minsk-2" odloži na neodređeno vreme, može da počne proces raspada zemlje.

- Napuštanje "Minska-2" znači novi rat, a taj rat za kijevski režim neće biti "mali i pobednički". Ovaj rat bi mogao da dovede do uklanjanja sa vlasti onih koji sada vode Ukrajinu. I drugo – regioni Ukrajine imaju veoma duboke protivrečnosti. Iz tog razloga je izuzetno teško održati jedinstvo zemlje - rekao je političar za RIA Fan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku