EVROPSKA UNIJA UTROSTRUČILA SREDSTVA: Poljska, Letonija i Litvanija dobijaju 200 miliona evra za zaštitu granica od migranata

Novosti online

28. 11. 2021. u 18:27

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je doneta odluka da se sredstva koje će Evropska unija dodeliti Letoniji, Litvaniji i Poljskoj za zaštitu granica – utrostruče.

ЕВРОПСКА УНИЈА УТРОСТРУЧИЛА СРЕДСТВА: Пољска, Летонија и Литванија добијају 200 милиона евра за заштиту граница од миграната

Foto: EPA

- Litvanija je već dobila 37 miliona evra u vidu hitne pomoći. Međutim, kako sam ranije saopštila, utrostručićemo sredstva koje EU izdvaja za zaštitu granica Letonije, Litvanije i Poljske u iznosu do 200 miliona evra za ovu i sledeću godinu - izjavila je predsednica Evropske komisije u Vilnjusu.

Fon der Lajenova je takođe istakla da su sve akcije Evropske unije u vezi sa uvođenjem sankcija protiv određenih lica i određenih institucija koordinisane sa Velikom Britanijom, SAD i Kanadom.

U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o rastu broja privedenih ilegalnih migranata iz zemalja Bliskog istoka i Afrike na granici sa Belorusijom i optužuju Minsk za stvaranje migrantske krize. Minsk demantuje sve optužbe. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Minsk više neće sprečavati priliv ilegalnih migranata u zemlje EU – zbog sankcija Zapada za to nema ni novca ni snage.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024