KATASTROFALNE VESTI IZ HOLANDIJE: Čak 85 od 600 putnika iz Južne Afrike zaraženo omikron sojem koorne

Tanjug

27. 11. 2021. u 08:12

OD 600 ljudi na dva leta KLM-a, iz Kejptauna i Johanesburga, koji su se vratili iz Južne Afrike u Holandiju u petak, 85 osoba je pozitivno na korona virus. Još se ne zna da li je u pitanju novi soj korona virusa, "omikron", navodi Tellerreport.

КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ ИЗ ХОЛАНДИЈЕ: Чак 85 од 600 путника из Јужне Африке заражено омикрон сојем коорне

Foto: AP

Služba za javno zdravlje je ranije pretpostavila da će više desetina putnika imati pozitivan rezultat, što je pretpostavka koja se zasnivala na 15 pozitivnih na 110 testiranih putnika.

Osobe koje su pozitivne su izolovane u čuvanom izolovanom hotelu "na ili u blizini Šiphola", naveo je portparol Službe za javno zdravlje. Putnici koji imaju pritužbe moraju tu da ostanu sedam dana, a oni koji nemaju zdravstvene probleme moraće da budu u izolaciji pet dana. Putnici koji su imali negativan rezultat na testu moraju da budu u karantinu u svojim kućama pet dana, a potom opet testirani.

Pozitivni će biti podvrgnuti istraživanju da se utvrdi da li je reč o novoj, zaraznijoj varijanti korona virusa orkrivenoj u Južnoj Africi. Ovo ispitivanje će sprovesti Univerzitet Erazmus iz Roterdama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMA PREČICE ZA UKRAJINU Olaf Šolc:  Brz prijem bi bio nepravedan prema državama Zapadnog Balkana