STIŽU NAJNOVIJI TENKOVI: Ruska vojska do kraja godine dobija 20 T-14 „Armata“

Novosti online

26. 11. 2021. u 22:49

RUSKA kopnena vojska će do kraja godine dobiti 20 najnovijih tenkova T-14 „Armata“, saopštio je v. d. načelnika 47. vojnog predstavništva Dmitrij Repin.

СТИЖУ НАЈНОВИЈИ ТЕНКОВИ: Руска војска до краја године добија 20 Т-14 „Армата“

Foto: Printskrin

- Planirano je da se do kraja 2021. godine isporuči 20 tenkova 'Armata' T-14 na bazi teške gusenične platforme - rekao je vojni predstavnik u preduzeću.

Kako je dodao, u skladu sa uslovima državnog ugovora serijska isporuka proizvoda trupama vrši se pre završetka državnih testiranja.

- Trenutno je u toku proizvodnja probne serije pre završetka državnih testiranja kako bi se steklo iskustvo u vojnoj eksploataciji - objasnio je Repin.

T-14 „Armata“ koji je razvio „Uralvagonzavod“ je osnovni tenk naoružan glatkocevnim topom 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da primeni vođene granate. Jedna od karakteristika tenka je u tome što je njegova posada smeštena u blindiranim kapsulama, a kupolom se upravlja na daljinu. Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite „Afganit“ za obaranje neprijateljskih raketa i granata.

Ovo borbeno vozilo ima najsavremeniju opremu, uključujući borbeni informacioni i kontrolni sistem i radarske stanice. T-14 je takođe opremljen aparaturom jedinstvenog sistema za upravljanje.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)