NATO SAVEZNICI ZATEČENI: Stejt department izričit – Vojska SAD neće biti trajno prisutna na istočnom krilu NATO-a

P.Z.S. /sputnjik internešnel

26. 11. 2021. u 20:01

SJEDINjENE Države ne planiraju da uspostave stalno vojno prisustvo na istočnom krilu NATO-a u Evropi, ali će nastaviti da procenjuju svoje držanje tamo, izjavila je u petak pomoćnica državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid.

НАТО САВЕЗНИЦИ ЗАТЕЧЕНИ: Стејт департмент изричит – Војска САД неће бити трајно присутна на источном крилу НАТО-а

Foto: EPA

-Nema nikakvih najava koje smo spremni da objavimo o stalnom prisustvu SAD na istočnom krilu NATO-a, rekla je Donfrid tokom brifinga za štampu. „[Mi] ćemo nastaviti da se ponovo osvrćemo i procenjujemo kako se nalazimo na istočnim granicama NATO-a“.

Foto: Tviter



Donfridova izjava dolazi usred stalnih navoda koje kruže u zapadnim medijima, koje ponavljaju političari u zemljama NATO-a, da Rusija gradi trupe na granici sa Ukrajinom. Američki državni sekretar Antoni Blinken rekao je da je Vašington zabrinut zbog razvoja situacije i obećao da će SAD odgovoriti ako Moskva preduzme agresivne akcije protiv Ukrajine.
Istovremeno, šef američkog štaba Mark Mili izjavio je da Pentagon ne vidi znake neposrednih planova ruske invazije na Ukrajinu.
Kremlj je odbacio izveštaje o bilo kakvoj navodnoj pretnji invazijom na Ukrajinu kao lažnu kampanju vesti usmerenu na Moskvu. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova, kao i portparol Kremlja, više puta su naglašavali da kretanje ruskih trupa unutar granica zemlje nikoga ne brine. Moskva je takođe naglasila da njene oružane snage nikome ne predstavljaju pretnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)