ORBAN NE DA MIRA BRISELU! Premijer Mađarske traži od EU: "Suspendujte sve procedure"

Tanjug

22. 11. 2021. u 12:28

PREMIJER Mađarske Viktor Orban pozvao je danas Evropsku komisiju da suspenduje sve procedure koje bi mogle da podriju akcije država članica usmerene da zaštite teritorijalni i nacionalni integritet i bezbednost građana.

ОРБАН НЕ ДА МИРА БРИСЕЛУ! Премијер Мађарске тражи од ЕУ: Суспендујте све процедуре

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos

U pismu upućenom predsednici EK Ursuli fon der Lajen Orban je upozorio na situaciju koja se razvija na istočnim granicama EU, ukazavši da debatovanje EK i Mađarske "ostavlja neka ključna pitanja bez odgovora", prenosi agencija MTI.

Orban je predočio da u trenutnoj vanrednoj situaciji koja preti bezbednosti i teritorijalnom integritetu EU bloka "države članice ne mogu biti osporavane i kažnjavane zato što primenjuju održiva i proporcionalna rešenja za krizu koja preti svima".

Premijer Mađarske je podsetio da je u svojim zaključcima od 21. i 22. oktobra Evropski savet pozvao EK da predloži izmene "neoperativnog i zastarelog" pravnog okvira EU i omogući zemljama članicama da pripreme "trenutni i odgovarajući odgovor" za probleme sa izbeglicama i migracijom.

- Možda bismo se svi mogli složiti da sadašnji pravni okvir ne pruža adekvatna pravna sredstva koja bi države članice EU izložene pritisku mogle da primene u kriznim situacijama - ukazao je premijer Mađarske Viktor Orban.

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)