PREMIJER SLOVAČKE: Bolnice su na ivici kolapsa, zdravstveno osoblje iscrpljeno

Tanjug

19. 11. 2021. u 12:18

BOLNICE su na ivici kolapsa, a respiratori se koriste skoro na punom kapacitetu, izjavio je danas premijer Slovačke Eduard Heger.

ПРЕМИЈЕР СЛОВАЧКЕ: Болнице су на ивици колапса, здравствено особље исцрпљено

Foto: AP

On je dodao da će restriktivne mere biti ukinute ili pojačane, zavisno od toga kako se situacija bude razvijala.

- Iscrpljeno zdravstveno osoblje nas moli da intervenišemo jer više ne žele da biraju koga će da priključe na respirator, a koga će pustiti da umre. Već smo imali zahtev da dostavimo frižider za preminule - poručio je premijer Slovačke, prenela je agencija TASR.

On je naglasio da su vakcinisani odabrali pravu stvar.

- Oni su se vakcinisali sa ciljem da zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih porodica, kolega, poznanika, kao i ekonomiju, čime se ne opterećuje zdravstveni sistem, koji sada plaća cenu jer su odeljenja puna nevakcinisanih - naveo je Heger.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici