VELIKO POJAČANJE SIRIJSKE VOJSKE STIGLO U AFRIN: Tenkovi, borbena vozila, pešadija, spremni su da brane Tel Rifat!

Novosti online

13. 11. 2021. u 22:43

SIRIJSKA arapska armija (SAA) je rasporedila velika pojačanja duž linije fronta sa okupiranom teritorijom Afrin koju kontrolišu Turci u severnom delu Alepa, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) 13. novembra.

ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ СТИГЛО У АФРИН: Тенкови, борбена возила, пешадија, спремни су да бране Тел Рифат!

Foto: Printscreen

Prema londonskoj posmatračkoj grupi, pojačanja su uključivala borbene tenkove, borbena vozila pešadije i logistiku.

- Režimske snage su raspoređene duž linija fronta sa frakcijama koje podržava Turska u okrugu Šerava u Afrinu - navodi SOHR u svom izveštaju.

Ovo je navodno bio četvrti put da je SAA rasporedila pojačanje u oblastima koje drže Kurdi južno od Afrina u poslednjih nekoliko meseci. Turska vojska i njeni militanti trenutno se pripremaju za pokretanje operacije velikih razmera protiv kurdskih snaga, odnosno Jedinica za zaštitu naroda (YPG), u severnoj i severoistočnoj Siriji. Jedna od glavnih meta operacije navodno će biti grad Tel Rifat, južno od Afrina.

SAA se očigledno sprema da zaustavi svaki potez Turske uz podršku Rusije. Međutim, nivo koordinacije između vojske i YPG ostaje nejasan. Svaka turska operacija protiv YPG-a dodatno će destabilizovati Siriju i produbiti humanitarnu krizu u severnom i severoistočnom regionu.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!