TROVANJE RUSA U EGIPTU: U Hurgadi 40 turista završilo u bolnici, vlast donela odluku da zatvori hotel! (FOTO)

Branko VLAHOVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - MOSKVA

31. 10. 2021. u 18:32

U EGIPATSKOM hotelu „Rojal“ u Hurgadi otrovalo se čak 40 ruskih turista, koji su završili u bolnici!

ТРОВАЊЕ РУСА У ЕГИПТУ: У Хургади 40 туриста завршило у болници, власт донела одлуку да затвори хотел! (ФОТО)

Foto: MK RU

Svi su imali iste simptome - visoku temperaturu, povraćanje i dijareju. Slabost su osetili posle ručka u hotelu poznatom i kao „At-Tajarin“. Većina otrovanih su bila deca. Lekari kažu da nikome nije život u opasnosti i posle medicinske pomoći za dan - dva će biti pušteni iz bolnice.

Ruski diplomati u Egiptu kažu da je tamošnje tužilaštvo već počelo istragu i rukovodstvo hotela će biti finansijski kažnjeno. U nedelju je stigla vest da su egipatske vlasti odlučile da zatvore hotel u kome su se potrovali turisti. Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo turizma Egipta.

Novinari „Moskovskog komsomolca“ razgovarali su sa ruskim turistima koji su još u hotelu. Gosti iz Rusije se žale na elementarnu higijenu, jer su tanjiri i drugo posuđe loše oprani, što se lako primeti. Dve sestre koje su u hotel stigle u petak, posle prvog ručka imale su probleme sa stomakom. Mnogi su se žalili na isti problem i simptome, što samo potvrđuje da se radi o masovnom trovanju. Većina je jela istu hranu - ribu sa pirinčem, ili makaronima.

Foto: MK RU

Oni kažu da je u tom hotelu mnogo Rusa i da se među gostima ne oseća panika. Policija radi tiho svoj posao, a mnogi gosti i ne znaju da je bilo masovno trovanje, pa odmaraju i noću se vesele. U subotu su stigli i novi gosti.

U Rusiji se ne radi do 8. novembra, a taj „mini lok daun“ su neki iskoristili da odu u Egipat i Tursku da se odmore. Cene za nedelju dana su 500 evra po osobi. U Egipat mogu doći stranci koji imaju sertifikat o vakcinaciji ili QR kod. Rusija je u avgustu uspostavila avio-saobraćaj na relaciji sa Hurgadom i Šarm-eš Šeikom.

Foto: MK RU

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - NOVA ATRAKCIJA NA KIPRU: Voda krije luku staru dva milenijuma, obilazak sa ronilačkom opremom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba