DOBIO OTKAZ PA USMRTIO DVOJE: Kolega ga ubio kako bi spasio ostale

Tanjug

23. 10. 2021. u 00:48

ZAPOSLENI koji je uzvratio vatru na naoružanog napadača, koji je pre toga ubio dve osobe u silosu za žito u Nebraski, verovatno je sprečio više smrtnih slučajeva, saopštili su zvaničnici ove američke savezne države danas.

ДОБИО ОТКАЗ ПА УСМРТИО ДВОЈЕ: Колега га убио како би спасио остале

Foto: Tanjug/AP

Zaposleni, koji nije imenovan, uzeo je oružje i upucao Maksa Hoskinsona (61), nakon što je ovaj u četvrtak počeo da puca u "Agreks" silosu u Supirioru, Nebraska, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da je Hoskinson otpušten ranije u četvrtak i da se tog popodneva vratio sa pištoljem i počeo da puca u kancelarijskom delu firme.

Žrtve su identifikovane kao Sandra Nelson (60) i 53-godišnji Darin Kepke, a treća osoba koju je pogodio Hoskinson, koji je podlegao ranama u bolnici, je zbrinuta i puštena na kućno lečenje.

Policija je tokom konferencije za novinare rekla da vlasti ne očekuju podizanje bilo kakve optužnice protiv zaposlenog koji je upucao Hoskinsona.

- U stvari, verovatno je da su radnje zaposlenog sprečile mnogo daljih gubitaka života u ovoj tragediji - saopštio je zvaničnik policije.

Navedeno je i da policija još ne može da komentariše da li je Hoskinson ciljao žrtve, koje su sve bile zaposlene u Agreksu, a rečeno je da je još nekoliko drugih zaposlenih u kompaniji bilo na licu mesta kada se dogodila pucnjava.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)