NEOBIČNO UBISTVO U INDIJI: Ubio ženu ujedom zmije

Novosti online

14. 10. 2021. u 13:26

INDIJAC koji je proglašen krivim za ubistvo supruge ugrizom kobre dok je spavala, dobio je retko dosuđivanu kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

НЕОБИЧНО УБИСТВО У ИНДИЈИ: Убио жену уједом змије

Foto: Depositphotos

Soraj Kumar (28) uhapšen je prošle godine u svom domu u južnoj državi Keralinakon pošto mu je supruga umrla od ugriza zmije. Sud u okrugu Kolam ove nedelje proglasio ga je krivim za ubistvo i trovanje njegove supruge, kao i za raniji pokušaj pomoću druge zmije otrovnice.

Sudija je osudio Kumara na dve uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtev tužiteljstva za smrtnom kaznom obzirom na njegovu životnu dob i mogućnost reforme.

Žena je doživela smrtonosni ugriz u maju 2020. dok je bila na lečenju od ujeda zmije samo nekoliko nedelja ranije, što je izazvalo sumnje u njenoj porodici.

Njena porodica tvrdila je da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza. Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja - skovao je plan koji uključuje iznajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ujedima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubistava na ovaj način. Najveći izazov u slučaju u Keralibio je dokazati da je ugriz zmije bio s namerom izazivanja smrti, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i izazvanih ujeda.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su poslednjih godina oslobodili optužbi pošto tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korišćene kao "oružje za ubistvo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!