KRAJ IZGNANSTVA: Asad dozvolio stricu povratak u Siriju da izbegne zatvor?

Tanjug

08. 10. 2021. u 23:50

SIRIJSKI predsednik Bašar al Asad dozvolio je svom stricu Rifatu, koji je u izgnanstvu, da se vrati u Siriju, kako bi izbegao zatvorsku kaznu u Francuskoj, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

КРАЈ ИЗГНАНСТВА: Асад дозволио стрицу повратак у Сирију да избегне затвор?

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

- Rifat al Asad doputovao je juče u Damask kako bi se predupredilo njegovo hapšenje u Francuskoj, nakon donošenja sudske presude i nakon oduzimanja njegove imovine i novca u Španiji - navodi se u izveštaju sirijskih novina ''Al Vatan'', koji britanska agencija nije mogla da potvrdi.

Rifat al Asad je u septembru pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine za zloupotrebu javnih fondova i pranje novca u Francuskoj, u koju je proteran iz Sirije 1984. godine nakon pokušaja svrgavanja s vlasti brata Hafeza.

On je najmlađi brat bivšeg sirijskog predsednika Hafeza al Asada, a nakon što je proteran živi na relaciji Francuska - Britanija - Španija, gde je izgradio imperiju luksuznih nekretnina, a već nekoliko puta je bio i meta istraga u tim zemljama za korupciju i pranje novca, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije