AMERIKANCI BOMBARDOVALI IRANSKE POLOŽAJE: Ispaljene rakete sa drona, žestok odgovor IRGC-a!

Novosti online

01. 10. 2021. u 20:11

KASNO uveče jedna bespilotna letelica je gađala položaj snaga koje podržava Iran, na jugu Deir ez Zora u istočnoj Siriji, prenosi Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

АМЕРИКАНЦИ БОМБАРДОВАЛИ ИРАНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Испаљене ракете са дрона, жесток одговор ИРГЦ-а!

Foto: Depositphotos

- Prema informacijama do kojih su došli aktivisti Sirijske opservatorije, bespilotna letelica je preletela to područje danas pri zalasku sunca i sa najmanje dve rakete gađala područje al-Kutf u blizini grada Bukamala - navodi se u izveštaju londonske nadzorne grupe.

SOHR je dodao da su snage koje podržava Iran, raspoređene oko Bukamala, gađale neidentifikovani dron teškim mitraljezima. Ipak, nije pogođen.

Sirijski provladini izvori nisu prijavili nikakav napad na Al-Bukamal. Ni irački izvori. Ovo otvara neka ozbiljna pitanja o tvrdnjama SOHR-a. Posmatračka grupa je dala nekoliko lažnih izveštaja o napadima na snage koje podržava Iran u istočnoj Siriji u prošlosti.

Ako se potvrdi, ovo bi bio drugi napad na iranske snage u blizini sirijsko-iračke granice ovog meseca. Dana 14. septembra, niz udara je izvedeno na nekoliko kamiona Jedinica narodne mobilizacije na iračkoj strani granice. Navodni napad bespilotnim letelicama možda su izvele SAD kao odgovor na raketni napad koji je ujutru izveden na jednu od njihovih baza na severoistoku Sirije.

(SrbijaDanas)

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)