PODATAK KOJI OHRABRUJE: Pada broj zaraženih od korona virusa - SZO beleži skoro pola miliona manje inficiranih u svim delovima sveta

D. D. S.

22. 09. 2021. u 20:12

BROJj novih slučajeva kovida-19 nastavio je da pada u svetu prošle nedelje, kada je globalno prijavljeno 3,6 miliona novozaraženih.

ПОДАТАК КОЈИ ОХРАБРУЈЕ: Пада број заражених од корона вируса - СЗО бележи скоро пола милиона мање инфицираних у свим деловима света

Foto: Arhiva

To je pad od 400.000 inficiralnih u odnosu na četiri miliona novoobolelih prethodne nedelje, saopštila je SZO. To je prvo značajnije smanjenja u više od dva meseca, a broj kovid slučajeva pao je u svakom regionu sveta.

UN agencija za zdravlje navela je da je prošle nedelje bilo nešto ispod 60.000 umrlih od koronavirusa, što je sedam odsto manje nego prethodne nedelje. Jugoistočna Azija prijavila je pad od 30 odsto u broju umrlih od kovida, a oblast zapadnog Pacifika pad od sedam odsto.

Najveći broj novih slučajeva zaraze prijavljeno je u SAD, Indiji, Britaniji, Turskoj i Filipinima. SZO je navela da je delta soj koji se brže širi sada registrovan u 185 zemalja i prisutan je u svakom delu sveta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna