ZAHAROVA: SAD su se zaglavile u periodu bipolarane konfrontacije sa SSSR

Novosti onlajn

18. 09. 2021. u 08:11

SJEDINjENE Države su se u svom pristupu međunarodnim odnosima zaglavile u vremenu bipolarne konfrontacije Vašingtona i Moskve, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u emisiji ruskog „Prvog kanala“.

ЗАХАРОВА: САД су се заглавиле у периоду биполаране конфронтације са СССР

Foto: EPA

Voditelj emisije je naveo da se u ranije objavljenom članku u časopisu „Forin afers“ zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland poziva na američko iskustvo suočavanja sa Moskvom iz sovjetskog perioda.

- Vi se čudite da Nuland barata činjenicama iz perioda Hladnog rata, upravo tim bipolarnim sistemom, sistemom suprotstavljanja. Ali nemojte se čuditi. Amerikanci su se, zaista, tamo zaglavili. Njih su tada svi učili tom pristupu, oni nisu imali nikakve kardinalne promene ni u metodologiji, ni u ideologiji, niti u pristupu međunarodnim odnosima. Shvatate da su promene bile kod nas, ali nisu kod njih - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, SAD se u svojim poslovima vode mentalitetom tih vremena.

Ona je navela da je period bipolarnog sukoba Rusije i SAD završen, države žive u miru zasnovanom na zajedničkim pravilima i međunarodnom pravu.

Bonus video:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece