POTPUNI HAOS U SOLUNU, POLICIJA ISPALILA SUZAVAC: Antivakseri opet napali čuvare reda, pokušali da se probiju do Micotakisa (FOTO/VIDEO)

Tanjug

11. 09. 2021. u 21:12

GRČKA policija koristila je danas suzavac i vodene topove kako bi prekinula protest više hiljada ljudi zbog vladine politike i obavezne vakcinacije protiv korona virusa.

ПОТПУНИ ХАОС У СОЛУНУ, ПОЛИЦИЈА ИСПАЛИЛА СУЗАВАЦ: Антиваксери опет напали чуваре реда, покушали да се пробију до Мицотакиса (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Yorgos Karahalis

Vlasti su saopštile da su demonstranti u Solunu signalnim raketama gađali policiju koji im je blokirala put pri pokušaju da dođu do zgrade gde je premijer Kirjakos Micotakis trebalo da se obrati.

Policija je procenila da je više od 15.000 ljudi, uključujući sindikate, učestvovalo u današnjem okupljanju na kome je izraženo nezadovljstvo o većem broju pitanja u rasponu od vladine ekonomske politike do odluke o obaveznim vakcinama protiv kovid-19, prenosi Rojters.

Protesti zbog vakcinacije protiv kovid-19 počeli su u julu nakon što je vlada najavila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i osoblja domova za stare.

Vlasti su sugerisale da bi vakcine mogle da postanu obavezne i za druge profesionalne grupe, poput prosvetnih radnika.

Grčka je suspendovala skoro 6.000 zdravstvenih radnika jer su propustili rok 1. septembra da dobiju barem prvu vakcinu, a ranije ovog meseca nevakcinisanim zdravstvenim radnicima ponuđena je druga prilika za imunizaciju, uz dozvolu onima koji su suspendovani da se vrate na posao.

Oko 5,7 miliona Grka, ili 55 odsto stanovništva, u potpunosti je vakcinisano protiv kovid-19, a 59 odsto je primilo jednu dozu, prema najnovijim zvaničnim podacima, dok je zemlja danas zabeležila 2.197 potvrđenih novih infekcija i 39 smrtnih slučajeva.

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!