VIRDŽIN GALAKTIK PRIZEMLJEN: FAA Privremeno zabranila let svemirskom brodu kompanije „Virdžin“

Tanjug

02. 09. 2021. u 22:11

AMERIČKA Federalna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je danas "Virdžin galatkiku" da lansira u svemir "Spejs šip 2" (VSS UNITY), dok savezno regulatorno telo ne istraži prethodni problematični let od 11. jula na kojem je bio osnivač "Virdžina" Ričard Brenson.

ВИРЏИН ГАЛАКТИК ПРИЗЕМЉЕН: ФАА Привремено забранила лет свемирском броду компаније „Вирџин“

Foto Printskrin Jutjub Unity22

-Virdžin galaktik ne može da koristi Spejs šip 2 dok FAA ne odobri konačni izveštaj o istrazi incidenta ili utvrdi da pitanja u vezi sa incidentom ne utiču na javnu bezbednost, naveli su iz FAA za mrežu Si-En-Bi-Si.

FAA naglašava da je odgovorna za putnike tokom komercijalnih svemirskih letova i operacija povratka.

-FAA nadgleda istragu oko incidenta od 11. jula Spejs Šipa 2 koja se desila u kosmodromu Amerika u Novom Meksiku. Spejs Šip 2 je odstupio od odoborenja kontrole letenja, kada se vratio na kosmodrom Amerika, dodaje se.

Foto Printskrin Foks

Brensonov let u svemir 11. jula nije bio tako besprekoran kao što se činilo gledaocima, dodaje Si-En-Bi-Si.

Tokom uspona VSS Juniti, kako navodi Si-En-Bi-Si, upalila se lampica upozorenja zbog izlaska letelice iz predviđene putanje. FAA je u sedu potvrdila da je se upalilo svetlo upozorenja zato što je svemirska letelica odstupila od dozvole Kontrole letenja i letela van predviđenog vazdušnog prostora jednu minutu i 41 sekundu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)