NORVEŠKA ZABRANILA URINIRANJE U SMERU RUSIJE: Kazna i do 290 evra

Novosti online

27. 08. 2021. u 12:55

NA norveško-ruskoj granici osvanulo je novo obaveštenje koje su postavile nepoznate osobe, a namenjeno je turistima ili nepristojnim ljudima da je zabranjeno urinirati u smeru Rusije, pod pretnjom visoke novčane kazne.

НОРВЕШКА ЗАБРАНИЛА УРИНИРАЊЕ У СМЕРУ РУСИЈЕ: Казна и до 290 евра

Foto. EPA

Natpis na engleskom, postavljen na obali reke koja razdvaja Norvešku i Rusiju, poziva da se "ne piški u smeru Rusije" i nalazi se tik pored službenog znaka koji obaveštava da je mesto pod video-nadzorom norveške pogranične straže.

- Obaveštenje su sigurno postavile dobronamerne osobe kako bi upozorile ljude u prolazu da se ne ponašaju neprimereno - rekao je jedan norveški graničar.

Prestup se kažnjava sa 290 evra. Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama reke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija. Norveški zakon propisuje da je zabranjeno "neprimereno ponašanje na granici prema susednoj državi ili njenim vlastima".

Norveški pogranični čuvari pre nekoliko godina priveli su četvoro ljudi koji su bacali kamenje u smeru Rusije, a prošle zime jedna žena koju su snimile kamere dobila je kaznu od 8.000 norveških kruna jer je pružila levu ruku preko granice.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna