PUTIN O POSLEDICAMA PANDEMIJE: Rusija bolje od drugih zemalja prevazišla krizu

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 13:13

RUSIJA prolazi kroz pandemiju virusa korona efikasnije i bolje od mnogih razvijenih zemalja i praktično je obnovila ekonomski nivo od pre krize, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН О ПОСЛЕДИЦАМА ПАНДЕМИЈЕ: Русија боље од других земаља превазишла кризу

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

Na sastanku sa predstavnicima stranke Jedinstvena Rusija predsednik je primetio da je tokom pandemije bilo određenih poteškoća povezanih sa gubitkom radnih mesta za mnoge, sa porastom inflacije i udarima na realne prihode građana.

-To su veoma ozbiljne stvari. Ali Jedinstvena Rusija je u poslednje vreme učinila mnogo. A ono što je učinjeno je što smo ovaj period prošli mnogo efikasnije i bolje nego mnoge druge razvijene ekonomije sveta, rekao je Putin.

-Skoro u potpunosti smo obnovili nivo naše ekonomije od pre krize. To nam stvara dobru osnovu za rešavanje problema koji su se pojavili u poslednje vreme, istakao je predsednik.

Ruski lider je saopštio da faktička inflacija danas iznosi 6,5 odsto na godišnjem nivou i da su postupci vlade i Centralne banke adekvatni situaciji. On je objasnio da finansijske vlasti zemlje preduzimaju sve potrebne mere za povratak inflacije na planirani nivo.

Prema njegovim rečima, vlada i Centralna banka imaju „zadatak da inflatorne procese vrate u okvire koji bi odgovarali nivou i planovima razvoja naše ekonomije i socijalne sfere“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)