ODMAZDA ZA RANJENOG POLICAJCA: Izrael bombardovao Gazu posle nasilnih demonstracija

Tanjug

22. 08. 2021. u 13:03

IZRAELSKA vojska bombardovala je rano jutros mesta na kojima se nalazi oružje Palestinaca iz Pojasa Gaze, kao odgovor na nasilne demonstracije posle kojih je jedan policajac u kritičnom stanju, saopštila je danas izraelska vojska.

ОДМАЗДА ЗА РАЊЕНОГ ПОЛИЦАЈЦА: Израел бомбардовао Газу после насилних демонстрација

Foto: Tanjug/AP Photo

U subotu je došlo do nereda nakon što je na stotine Palestinaca učestvovalo u demonstracijama koje su, prema navodima agencije AP, organizovali lideri Hamasa, kako bi skrenuli pažnju na izraelsko-egipatsku blokadu njihove teritorije.

Demonstracije su postale nasilne kada je na desetine ljudi prišlo utvrđenim barikadama i počelo da baca kamenje i eksplozivne naprave na izraelske vojnike.

Najmanje 24 Palestinaca, uključujući i dete (13), povređeni su nakon što su izraelski vojnici uzvratili vatrom, saopštilo je ministarstvo zdravlja Gaze.

Izraelski granični policajac je pogođen iz vatrenog oružja i teško ranjen.

Vojska Izraela je navela da su, kao odgovor na nasilne demonstracije, borbeni avioni pogodili četiri skladišta sa oružjem i mesta za proizvodnju oružja, koji pripadaju Hamasu.

Nema izveštaja o povređenima u tim vazdušnim napadima.

Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je danas da će "Izrael poravnati rezultat sa onima koji povređuju izraelske vojnike i civile", kao i da je "vojska spremna za bilo koji scenario".

Izrael i Hamas su ljuti neprijatelji, koji su se borili u četiri rata i imali mnogo manjih oružanih sukoba, a poslednji se dogodio u maju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)