"RUSI SE VRAĆAJU U AVGANISTAN": Trampove reči uzdrmale Ameriku - traži novu intervenciju!

Novosti online

22. 08. 2021. u 08:19

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp smatra da ruska strana ponovo ulazi u Avganistan.

РУСИ СЕ ВРАЋАЈУ У АВГАНИСТАН: Трампове речи уздрмале Америку - тражи нову интервенцију!

Foto: AP Photo/LM Otero, File/AP Photo/Hamed Sarfarazi

Prema Trampovim rečima, raspad SSSR-a povezan je sa događajima u Avganistanu.

- Pitajte Rusiju… oni su bankrotirali, potrošili su mnogo godina i novca i nisu odneli pobedu u Avganistanu. Čuo sam da se sada vraćaju - rekao je bivši američki predsednik obraćajući se pristalicama u Alabami.

- Moramo da se vratimo. Moramo da se vratimo kada dođe pravi trenutak - istakao je Tramp.

Militanti pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) ušli su u Kabul 15. avgusta bez borbe i u roku od nekoliko sati uspostavili potpunu kontrolu nad glavnim gradom Avganistana. Avganistanski predsednik Ašraf Gani saopštio je da napušta zemlju kako bi sprečio krvoproliće. Potpredsednik zemlje Amrula Saleh izjavio je da u odsustvu šefa države prema ustavu on postaje vršilac dužnosti šefa zemlje i pozvao na oružani otpor talibanima. Zapadne zemlje evakuišu svoje građane i osoblje ambasade.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina