BIVŠI PREDSEDNIK UKRAJINE: Evo šta je glavna greška Kijeva u poslednjih 30 godina!

Novosti onlajn

17. 08. 2021. u 10:16

BIVŠI predsednik Ukrajine Viktor Janukovič izjavio je da je glavna greška vlasti u Kijevu u poslednjih 30 godina bila ta što nisu želeli dobrosusedske odnose sa Rusijom.

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК УКРАЈИНЕ: Ево шта је главна грешка Кијева у последњих 30 година!

Foto: EPA

- Do čega je sve to dovelo? Do rata, do rascepljenja društva, do konstantne društvene nestabilnosti i duboke ekonomske krize, kao i do porasta radikalnih i nacionalističkih organizacija - naglasio je on.

Govoreći o Donbasu, Janukovič je rekao da se građanima tog dela Ukrajine predlaže da napuste svoju zemlju i odsele se u Rusiju u slučaju da ne žele da podržavaju proces nasilničke ukrajinizacije.

Uoči obeležavanja 30. godišnjice od nezavisnosti Ukrajine Janukovič je rekao i da ta zemlja danas nije nimalo nezavisna, budući da se nalazi u stanju potpune zavisnosti od strane američko-ruskih odnosa.

Osvrnuo se i na državni prevrat koji se dogodio 2014. godine rekavši da je to bio zapadni projekat pod nazivom „Ukrajina kao anti-Rusija“.

- Naša vlast do tog trenutka nije bila mekana, iako smo omogućavali građanima zapadnog dela zemlje da veličaju heroje koje oni smatraju bitnim iako se sa time nisu slagali građani istočnog dela Ukrajine. Ne mislim da je to bila pogrešna politika. Državni prevrat nije rezultat naše mekane politike već realizacija projekta `Uktraina ako anti-Rusija`. Ako to shvatimo onda će sve stati na svoje mesto - dodao je.

Podsetimo, 24. avgusta u Ukrajini se obeležava godišnjica nezavisnosti. Inače Viktor Janukovič bio je predsednik Ukrajine od 2010. do 2014. godine, a nakon državnog udara napustio je svoju zemlju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET SA UKRAJINSKIM KOLEGOM: Britanski ministar odbrane posetio je Kijev kako bi razgovarao o vojnoj pomoći