MAKRON UPOZORAVA: Militanti će pokušatida iskoriste istuaciju u Avganistanu

Tanjug

17. 08. 2021. u 07:38

ISLAMSKI militanti će ponovo pokušati da iskoriste nestabilnu situaciju u Avganistanu, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron, dodavši da će Francuska uraditi sve što je moguće da ubedi Rusiju, SAD i Evropu da odgovore zajednički.

МАКРОН УПОЗОРАВА: Милитанти ће покушатида искористе истуацију у Авганистану

Foto AP

Avganistanski gradovi pali su u nekoliko dana, a danas su civili pokušavali na sve načine da preko aerodroma napuste Kabul, dok je predsednik Ašraf Gani odleteo juče, rekavši da je želeo da izbegne krvoproliće i da su zato talibani lako osvojili glavni grad, prenosi Rojters.

- Avganistan ne sme da postane utočište za teroriste kao što je nekada bio. Ovo je izazov za mir i međunarodnu stabilnost, a neprijatelj je zajednički. Učinićemo sve da Rusija, SAD i Evropa mogu da sarađuju efikasno, jer su naši interesi isti. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mora da izađe sa zajedničkim odgovorom - naglasio je Makron.

Fracuska će, dodaje Makron, nastaviti da štiti najranjivije i igrati ulogu u međunarodno organizovanim i fer naporima da se podeli teret ukoliko dođe do talasa migranata u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)