LUKAŠENKO ODLAZI SA MESTA PREDSEDNIKA: "Razmišljao sam kako će biti kada na moje mesto dođe drugi čovek"

Novosti onlajn

09. 08. 2021. u 15:31

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će "vrlo brzo" napustiti svoju funkciju.

ЛУКАШЕНКО ОДЛАЗИ СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА: Размишљао сам како ће бити када на моје место дође други човек

Foto: AP

- Nemojte nagađati kada će otići Lukašenko. Vrlo brzo - rekao je Lukašenko na konferenciji "Veliki razgovor sa predsednikom".

Beloruski lider je naveo da je više puta razmišljao kako će se situacija u zemlji razvijati, ako na njegovo mesto dođe drugi čovek.

- To je najteže pitanje (o nasledniku). Zašto je teško? Mogao bih da odgovorim, rečima mog dobrog druga i starijeg brata Vladimira Putina: koga beloruski narod izabere taj će i biti predsednik. To je zaista tako. Za koga narod bude glasao. Koji stav ću ja tada imati, još ne znam. Časna reč. Mislim o tome, što je prirodno. Ovo nije večita dužnost - rekao je Lukašenko.

On je dodao da 15-20 osoba imaju potencijala da sednu na mesto predsednika i da su po svojoj predanosti Belorusiji slični Lukašenku.

Po njegovim rečima, nekad poželi miran život, ali posle shvati da "pre smrti neće biti mirnog života".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina