DVA NASELJA HITNO EVAKUISANA ZBOG POŽARA: Širi se vatrena stihija u Turskoj

Tanjug

08. 08. 2021. u 22:13

DVA naselja u okrugu Cine u provinciji Ajdin u Tuskoj evakuisana su iz predostrožnosti zbog požara, javlja agencija Anadolija.

ДВА НАСЕЉА ХИТНО ЕВАКУИСАНА ЗБОГ ПОЖАРА: Шири се ватрена стихија у Турској

Foto: EPA

Gust dim i vatrena stihija šire se ovim područjem i približavaju kućama dok vatrogasci i stanovništvo pokušavaju da požar stave pod kontrolu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je ranije danas da je od ukupno 208 šumskih požara u 44 grada Turske, pod kontrolu stavljeno 196.

Kako je podsetio, šumski požari aktivni su u još pet gradova - Antaliji, Mugli, Isparti, Aydinu i Denizliju.

Aktivnosti na njihovom stavljanju pod kontrolu se nastavljaju.

Zvanični podaci pokazuju da je u požarima, koji su od 28. jula izbili na područjima na jugu i jugozapadu Turske, stradalo najmanje osam osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu