ZAHAROVA STALA U ODBRANU NAPADNUTE JAROSLAVE: Pravi neprijatelji Ukrajine su oni koji su započeli progon svoje sportistkinje

Novosti onlajn

08. 08. 2021. u 20:53

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da su pravi neprijatelji Ukrajine oni koji su započeli progon sportistkinje Jaroslave Magučih zbog fotografije sa ruskom atletičarkom Marijom Lasickene.

ЗАХАРОВА СТАЛА У ОДБРАНУ НАПАДНУТЕ ЈАРОСЛАВЕ: Прави непријатељи Украјине су они који су започели прогон своје спортисткиње

Foto: Jutjub/Ruptly

- Ukrajinsko Ministarstvo odbrane još je reklo da bi takve fotografije mogle da postanu ‘predmet informacionih specijalnih operacija neprijatelja’. Šteta što nisu dodali da je neprijatelj onaj koji je u Ukrajini počeo sa proganjanjem svoje sportistkinje zbog ove fotografije. To su pravi neprijatelji Ukrajine - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu, komentarišući vest da će Ministarstvo odbrane Ukrajine obaviti razgovor sa Magučih zbog fotografije sa ruskom atletičarkom.

- A naši sportisti pokazuju svetsku klasu, demonstrirajući čist sport bez politike i intriga - dodala je diplomata.

Ranije su se na internetu pojavile fotografije ukrajinske i ruske atletičarke neposredno nakon takmičenja, na kojima Lasickene drži zastavu Olimpijskog komiteta Rusije, a Magučih – zastavu Ukrajine.

Lasickene je pobedila na takmičenju u skoku uvis, preskočivši 2,04 metara. Druga je bila Australijanka Nikola Makdermot, a treća – Ukrajinka Jaroslava Magučih. Posle pobede, ukrajinske sportistkinje čestitale su Ruskinji na osvojenoj tituli, a Lasickene i Mahučih su napravile nekoliko zajedničkih fotografija.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere