POČELA PRODAJA KARATA ZA NESVAKIDAŠNJI TURISTIČKI LET: Izlet u svemir za 450.000 dolara

Novosti online

06. 08. 2021. u 12:57

KOMPANIJA za svemirske turističke letove Virgin Galactic, u vlasništvu Ričarda Brensona, saopštila je da će pustiti u prodaju karte za svemirske letove po ceni od 450.000 dolara po sedištu, nekoliko nedelja nakon što je Brenson odleteo na samu ivicu svemira.

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА КАРАТА ЗА НЕСВАКИДАШЊИ ТУРИСТИЧКИ ЛЕТ: Излет у свемир за 450.000 долара

Foto: Depositphotos

Ta kompanija je između 2004. i 2014. već prodala oko 600 karata, a tadašnja cena je iznosila između 200.000 i 250.000 dolara.

Virgin Galactic zainteresovanima nudi tri mogućnosti - kupovinu jednog mesta, paket sa više sedišta, na primer za parove ili grupu prijatelja, kao i mogućnost zakupa cele letelice.

Sledeći svemirski let zakazan je za kraj septembra. Radi se o istraživačkom letu zajedno sa italijanskim ratnim vazduhoplovstvom, a poleće se iz Novog Meksika.

Brenson je 12. jula poleteo do ivice svemira u velikoj letelici sa svemirskim raketnim avionom VSS Unity.

Na nekih 15 kilometara visine, brod se odvojio od svog aviona nosača i počeo supersonični uspon, sve do 80 kilometara visine, što je visina koju su SAD utvrdile kao granicu svemira.

Putnici su tada mogli da otkopčaju zaštitni pojas, iskuse nekoliko minuta bestežinskog stanja i da se dive zaobljenosti Zemlje posmatrajući je kroz 12 prozora kabine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri