ŠTA SE DEŠAVA SA KIM DŽONG UNOM: Snimili ga sa flasterom na glavi, svi se pitaju šta mu se dogodilo (FOTO)

Novosti online

05. 08. 2021. u 23:52

OKO 37-godišnjeg severnokorejskog lidera šire se razne spekulacije od kako je uslikan sa manjkom kilograma, a sve se pojačalo kada je na njegovoj glavi primećen flaster.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА КИМ ЏОНГ УНОМ: Снимили га са фластером на глави, сви се питају шта му се догодило (ФОТО)

Foto AP

Vrhovni vođa Severne Koreje Kim Džong Un na potiljku usnimljen je sa velikim flasterom na glavi koji pokriva tamnu mrlju. Ova fotografija podgrejala je spekulacije da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo.

Tamnu mrlju koja podseća na ranu Korejci su primetili prvi put sredinom jula, tokom njegovog pojavljivanja na vojnoj paradi i sastanku sa vojnim veteranima. Pretpostavlja se da je to bilo posle 11. jula jer je tada na jednom događaju viđen bez rane, piše Dejli mejl.

Oko 37-godišnjeg korejskog vrhovnog vođe počele su da kruže razne teorije od kada je početkom ove godine izgubio dosta kilograma. Kim Džong Un visok je oko 170 cm, a prema nekim procenama do nedavno je imao preko 140 kilograma. Nagađa se da je za kratko vreme izgubio između 10 do 20 kilograma.

Građani Severne Koreje posebno su bili zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje, kada se prošle godine nije pojavio na obeležavanju svog rođendana- proslavi koju nijednom pre toga nije propustio. On tada više od 20 dana nije viđen u javnosti, pa su čak i svetski mediji počeli da nagađaju da je lider imao ozbiljne zdravstvene probleme, a neki su čak posumnjali i da je preminuo.

- Poruka koju Pjongjang šalje je da je Kim vođa koji puno radi za svoj narod i često nema vremena da se hrani, pa je zbog toga smršao - rekla je za AFP analitičarka En Čan-il.

Ovo nije prvi put da je Kim viđen sa ranom na svom telu. U maju prošle godine imao je tamnu mrlju na svom zglobu, a medicinski stručnjaci tvrdili su da su u pitanju rane od igli zbog operacije srca.

Kimovo zdravlje godinama je predmet nagađanja jer bi njegova smrt pokrenula pitanja o nasleđivanju liderske pozicije i stabilnosti u zemlji koja navodno poseduje nuklearno oružje.

Poznat kao žestoki pušač i veliki gurman, Kim Džong Un je većinu svog života bio gojazan, a sa godinama je samo dobijao na težini. Nastavio je da vodi isti način života kao njegov otac i deda koji su takođe bili strastveni pušači i obojica su preminuli od srčanog udara.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca