LAVOVI POJELI TROJE DECE: Horor u Ngorongorou

Novosti online

05. 08. 2021. u 22:47

TROJE dece stare od devet do 11 godina smrtno je stradalo u blizini svetski poznatog rezervata divljih životinja Ngorongoro u Tanzaniji.

ЛАВОВИ ПОЈЕЛИ ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Хорор у Нгоронгороу

Foto: Piksabej/Printskrin

Mališani su išli da traže izgubljenu stoku kad su ih napali lavovi, izvestila je lokalna policija.

U Ngorongoru u severnoj Tanzaniji inače žive brojne divlje životinje, uključujući velike mačke poput lavova, geparda i leoparda.

- Deca su u ponedeljak stigla kući iz škole i zaputila se u šumu u blizini zaštićenog područja Ngorongoro u potrazi za nestalim životinjama. Tad su lavovi napali i ubili troje dece, dok su jedno povredili. Još jednom apelujem na nomadske zajednice u zaštićenim područjima da poduzmu mere opreza protiv divljih životinja, posebno kad zadužuju svoju decu da se brinu o stoci. To će pomoći zaštiti najmlađih, ali i njihovih porodica - rekla je načelnica policije u Aruši.

Tanzanija inače dopušta pojedinim zajednicama, poput plemena Masai, čiji pripadnici uzgajaju stoku uz divlje životinje, da žive u nacionalnim parkovima. Međutim, ljudi često dolaze u sukob sa životinjama poput lavova i slonova, koji mogu napasti ljude, stoku i uništiti useve.

Prošle godine je Tanzanija preselila 36 lavova iz nacionalnog parka Serengeti nakon što su zveri napale ljude i stoku iz okolnih zajednica.

(ALO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!