POLICIJA POŠLA U IZNENADNE KONTROLE: Zatekli haos - svaki treći lokal u Italiji krši propise

Tanjug

04. 08. 2021. u 10:56

SPECIJALNO odelenje italijanskih karabinjera NAS, napravilo je iznenadne kontrole širom Italije, u restoranima i barovima u turičtičkim mestima, izveštava agencija Agi.

ПОЛИЦИЈА ПОШЛА У ИЗНЕНАДНЕ КОНТРОЛЕ: Затекли хаос - сваки трећи локал у Италији крши прописе

Ugostitelji na rubu preživljavanja / Foto Depositphotos

Od skoro 900 kontrolisanih mesta, u 258, dakle gotovo svakom trećem, utvrđene neregularnosti i nepoštovanje higijensko-sanitarnih mera i sigurnosti.

Karabinjeri su pronašli i zaplenili 1,3 tone neispravnih prehrambenih proizvoda čiji je rok upotrebe istekao ili nije imao informacije o poreklu, ili su higijenski uslovi bili ispod minimalnog standarda.

Nakon kontrole, 21 objekat je zatvoren zbog nehigijenskih uslova rada, protiv 17 osoba je podignuta krivična prijava, 217 prekršajnih, a ukupne novčane kazne izdate na licu mesta su veće od 200.000 evra.

Posebna pažnja posvećena je kontroli poštovanja anti-kovid mera i prema saopštenju policije, trećina kontrilisanih lokala nije poštovala sve zakonske mere.

U pokrajini Alto Adiđe, na severu Italije, zatvoren je poznati hotel “Kavalino Bjanko”, kategorija 4 zvezde, jer je u tri ponovljenje kontrole ustanovljeno da ne poštuju anti-kovid mere.

Vlasnik hotela Hans Kuhebaker je bio poznat u mestu po svojim anti-kovid protestima, tvrdeći da su anti-kovid mere u službi politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)