ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA: Policija upozorila - Srpski državljani pokušali da uđu u Nemačku sa falsifikovanim dokumentima

Novosti online

31. 07. 2021. u 21:07

NEMAČKA policija je pre nekoliko dana objavila saopštenje pod naslovom "Čuvajte se lažnih Hrvata".

ЧУВАЈТЕ СЕ ЛАЖНИХ ХРВАТА: Полиција упозорила - Српски држављани покушали да уђу у Немачку са фалсификованим документима

Foto Depositphotos

U saopštenju se navodi kako su 27. jula 2021. godine službenici federalne policijske inspekcije "Berggißhübel" zaustavili vozilo u kome su bila tri muškarca kako bi ih proverili.

U vozilu su bila tri srpska državljanina (33, 34 i 35 godina). Na uvid su predali svoje pasoše.

Službenici su otkrili da su Srbi nameravali da zloupotrebe privilegiju bezviznog ulaska za kraći boravak u Nemačkoj, piše u saopštenju.

U grarderobi jednog od trojice Srba pronašli su, kako piše u saopštenju, tri lažne hrvatske lične karte i oduzeli ih.

Korišćenjem lažnih identifikacijskih dokumenata Evropske unije postojao je rizik da se na saveznoj teritoriji pretvaraju da su državljani Unije te bi im to omogućilo da se zaposle na ilegalnom radnom mestu na saveznoj teritoriji.

Savezna policija pokrenula je krivični postupak protiv trojice optuženih i okončala njihov ilegalni ulazak deportacijom sledećeg dana, stoji u policijskom saopštenju.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja