MASK TRAŽIO DA BUDE DIREKTOR EPLA: Ovakvu reakciju Tima Kuka, šefa te kompanije niko nije očekivao

Novosti online

31. 07. 2021. u 16:09

IZVRŠNI direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask navodno je tražio da postane izvršni direktor Epla u telefonskom razgovoru 2016. sa sadašnjim šefom te kompanije Timom Kukom.

МАСК ТРАЖИО ДА БУДЕ ДИРЕКТОР ЕПЛА: Овакву реакцију Тима Кука, шефа те компаније нико није очекивао

Ilon Mask / Foto AP

Ovaj podatak našao se u predstojećoj knjizi o Tesli. Priča, koju je podelio Los Anđeles tajms, dolazi iz knjige "Pauer Plej: Tesla, Ilon Musk, end the Bet of the Senturi" čiji autor je Tim Higins, novinar Vol strit džurnala.

Kako se navodi u knjizi, Kuk je predložio Masku da Epl kupi Teslu, a Mask je na to rekao da želi da postane izvršni direktor. Kuk je navodno bio saglasan s tim, ali je Mask pojasnio da želi da bude izvršni direktor Epla.

- Prema priči bivšeg pomoćnika koji je čuo (Maskovo) prepričavanje dijaloga - Kuk je poručio "J*bi se" pre nego što je spustio slušalicu, prenosi portal The Verge.

Ipak, i Mask i Epl su demantovali ovo - štaviše, saopšeno je da Kuk i Mask nikada nisu razgovarali.

Mask je u nedavnom tvitu napisao:

- Kuk i ja nikada nismo razgovarali niti pisali jedno drugom.

Uz to, Epl je podsetio na primedbe koje je Kuk dao tokom intervjua za Njujork tajms, gde je porekao da je ikada razgovarao sa Ilonom.

- Znate, nikada nisam razgovarao sa Ilonom, iako gajim veliko divljenje i poštovanje prema kompaniji koju je izgradio - izjavio je Kuk.

Mask čak kaže da je veliki deo pomenute knjige zapravo lažan:- Higins je uspeo da svoju knjigu učini lažnom i dosadnom - naveo je Mask u jednom drugom tvitu.

Sam Higins nije odgovorio na zahtev za komentar.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest