DA LI ZAPAD SPREMA VOJNI NAPAD NA BELORUSIJU? Alarmantno upozorenje direktora KGB-a

Tanjug

30. 07. 2021. u 15:14

ODREĐENI krugovi na Zapadu razmatraju upotrebu sile kao način promene vlasti u Belorusiji, prenela je danas novinska agencija BelTA reči direktora Beloruskog bezbednosnog komiteta (KGB) Ivana Tertela.

ДА ЛИ ЗАПАД СПРЕМА ВОЈНИ НАПАД НА БЕЛОРУСИЈУ? Алармантно упозорење директора КГБ-а

Foto: RIA.ru

- Krug ljudi na Zapadu koji donosi odluke razmatra razne opcije za promenu vlade u Belorusiji, kao neophodan uslov za postizanje njihovog geopolitičkog cilja u istočnoj Evropi. Ne isključuju upotrebu vojne sile - izjavio je Tertel tokom razgovora sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Tertel je naglasio da Zapad i članice beloruske opozicije koje su napustile državu planiraju da pojačaju svoje aktivnosti "u septembru i oktobru ili prvoj polovini sledeće godine, pod izgovorom da je životni standard beloruskog naroda opao zbog sankcija", dodao je Tertel.

Prema njemu, metodi koje bi protivnici vlade mogli da koriste da destabilizuju situaciju uključuju "terorističke napade i zastrašivanja javnih ličnosti, državnika, novinara, pripadnika zakona i sudija, a moguće je da će izvesti i subverzivne aktivnosti usmerene ka industriji ministarstva odbrane, ekonomije i infrastrukturi, koje bi mogle da rezultuju brojnim žrtvama, za šta bi bila okrivljena aktuelna vlast".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)