PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju na jugu Turske (FOTO)

Novosti onlajn

29. 07. 2021. u 15:40

RUSKI avioni za gašenje požara Be-200 učestvuju u gašenju šumskih požara na jugu Turske, saopštila je ambasada Rusije u Ankari.

ПУТИН ПОСЛАО ПОМОЋ: Руски авиони гасе ватрену стихију на југу Турске (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub

„Tri ruska aviona Be-200 pružaju pomoć turskoj strani koja gasi šumske požare. Želeli bismo da šumski požari koji su izbili na jugu Turske budu ugašeni što pre, sa minimalnom štetom“, navodi se u saopštenju ruske diplomatske misije.

Ranije je saopšteno da je ministar odbrane Rusije po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina poslao Turskoj u pomoć amfibijski avion Be-200 iz sastava avijacije Ratne mornarice Rusije.

Snažan šumski požar razbuktao se 28. jula nedaleko od odmarališta Manavgat, pretpostavlja se zbog izrazitih vrućina u regionu. Zbog jakog vetra i visokih temperatura, vatra je brzo zahvatila veliki teren. Tri osobe su poginule, 122 je povređeno.

Kako je saopštio ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Bekir Pakdemirli, pet helikoptera, jedan avion i 30 vatrogasnih vozila učestvuju u gašenju požara u oblasti odmarališta Marmaris. U okolini turističkih mesta registrovana su tri nova požara – u okolini Bodruma, Ajdina i Alanje, prenosi „Si-En-En Turk“.

Ukupno je u protekla dva dana izbio 41 šumski požar u 13 turskih provincija, od kojih je 31 pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista