AUSTRIJA I EMIRATI POSTALI PARTNERI: U Beču potpisan sporazum o saradnji u istraživanju prednosti vodonika

I.S.

29. 07. 2021. u 15:08

AUSTRIJA i Ujedinjeni arapski Emirati potpisali su danas u Beču sporazum o strateškom partnerstvu u prisustvu princa Mohameda bin Zajed al Nahjana i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca. Ideja je da se tešnje sarađuje u istraživanju prednosti vodonika.

АУСТРИЈА И ЕМИРАТИ ПОСТАЛИ ПАРТНЕРИ: У Бечу потписан споразум о сарадњи у истраживању предности водоника

Foto: Printskrin Youtube

- Današnji sporazum je sporazum budućnosti, koji će dati novu dinamiku odličnoj saradnji sa UAE - istakao je Kurc i dodao da "Austriju sa UAE povezuje energetsko partnerstvo duže od četvrt veka, pre svega i preko zajedničkog vlasništva nad OMV pumpama. To partnerstvo želimo sada da proširimo na vodonik", objasnio je Kurc u saopštenju.

Ministarka privrede Margarete Šrambek rekla je da su na osnovu geografskog položaja UAE za Austriju idealne za osvajanje novih tržišta. Novim strateškim partnerstvom, dodala je, položaj UAE kao najvećeg austrijskog trgovinskog partnera u Zalivu treba da se dalje razvija i učvršćuje.

Sporazum su potpisali šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg i ministar za industriju i tehnologije UAE Sultan Al DŽaber. Dogovor predviđa i jačanje saradnje u privredi, energetici, trgovinim kulturi i obrazovanju, ali i u borbi protiv pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)