AUSTRIJA I EMIRATI POSTALI PARTNERI: U Beču potpisan sporazum o saradnji u istraživanju prednosti vodonika

I.S.

29. 07. 2021. u 15:08

AUSTRIJA i Ujedinjeni arapski Emirati potpisali su danas u Beču sporazum o strateškom partnerstvu u prisustvu princa Mohameda bin Zajed al Nahjana i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca. Ideja je da se tešnje sarađuje u istraživanju prednosti vodonika.

АУСТРИЈА И ЕМИРАТИ ПОСТАЛИ ПАРТНЕРИ: У Бечу потписан споразум о сарадњи у истраживању предности водоника

Foto: Printskrin Youtube

- Današnji sporazum je sporazum budućnosti, koji će dati novu dinamiku odličnoj saradnji sa UAE - istakao je Kurc i dodao da "Austriju sa UAE povezuje energetsko partnerstvo duže od četvrt veka, pre svega i preko zajedničkog vlasništva nad OMV pumpama. To partnerstvo želimo sada da proširimo na vodonik", objasnio je Kurc u saopštenju.

Ministarka privrede Margarete Šrambek rekla je da su na osnovu geografskog položaja UAE za Austriju idealne za osvajanje novih tržišta. Novim strateškim partnerstvom, dodala je, položaj UAE kao najvećeg austrijskog trgovinskog partnera u Zalivu treba da se dalje razvija i učvršćuje.

Sporazum su potpisali šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg i ministar za industriju i tehnologije UAE Sultan Al Džaber. Dogovor predviđa i jačanje saradnje u privredi, energetici, trgovinim kulturi i obrazovanju, ali i u borbi protiv pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)