POLICIJSKI ČAS DO 27. AVGUSTA: Predsednik Tunisa se odlučio za radikalnu meru

Tanjug

26. 07. 2021. u 23:46

PREDSEDNIK Tunisa Kais Said doneo je večeras odluku o zabrani kretanja ljudi i vozila od 19 časova do 6 sati ujutru, koja stupa na snagu danas, a trajaće do 27. avgusta.

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ДО 27. АВГУСТА: Председник Туниса се одлучио за радикалну меру

Foto: AP Photo/Hedi Azouz

Kako je saopšteno iz predsedništva Tunisa na Fejsbuku, biće dozvoljeno kretanje samo u za hitne zdravstvene slučajeve i noćne radnike.

Uredba uključuje i zabranu kretanja između gradova u Tunisu i po isteku policijskog časa, osim kada je reč o ispunjavanju osnovnih potreba, i o hitnim zdravstvenim slučajevima, preneo je Rojters.

Said je zabranio i okupljanje više od tri osobe na cestama i trgovima.

On je takođe u videu poručio onima koji njegove najnovije odluke opisuju kao državni udar da "obnove ustavne lekcije".

Naglasio je da su njegove odluke u skladu s članom 80. Ustava Tunisa.

Predsednik Tunisa smenio je premijera Hišama Mešišija i zamrznuo parlamentarne aktivnosti, nakon nasilnih protesta zbog naglog porasta broja novozaraženih kovidom-19 i ekonomske situacije.

Demonstranti koji su se u nedelju sukobili sa policijom, slavili su na ulicama glavnog grada Tunisa, nakon što je kasno sinoć objavljena odluka predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku