BESNI ZBOG UBISTVA PREDSEDNIKA: Vođa bande najavio proteste na Haitiju zbog likvidacije Moiza (FOTO)

Tanjug

26. 07. 2021. u 22:48

VIŠE od 1.000 demonstranata okupilo se danas oko jednog od najzloglasnijih vođa bandi na Haitiju koji je najavio da će organizovati proteste zbog ubistva predsednika Žovnela Moiza.

БЕСНИ ЗБОГ УБИСТВА ПРЕДСЕДНИКА: Вођа банде најавио протесте на Хаитију због ликвидације Моиза (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

Prisutni, koji su uglavnom bila odeveni u belo, skandirali su ime DŽimija Čerizija, bivšeg policajca koji sada vodi “G9”, takozvanu federaciju devet bandi koje su zvaničnici optužili za skok nasilja i otmica poslednjih meseci, prenosi AP.

- Svi treba da sačekaju moju naredbu pre nego što odgovorimo na ubistvo Žovnela Moiza - poručio je Čerizije, čiji je nadimak "Roštilj“ i za kojeg policija tvrdi da stoji iza nekoliko nedavnih masakra čije su žrtve bili civili iz zajednica kojima upravljaju druge bande.

Čerizije je ranije najavio da će njegovi ljudi izaći na ulice u znak protesta zbog ubistva predsednika Moiza i zapretio da će siromašnu karipsku zemlju uvući dublje u haos.

Žovnel Moiz ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi, a vlasti Haitija saopštile su da su atentat izveli strani, obučeni atentatori, 26 Kolumbijaca i dva Amerikanca poreklom sa Haitija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)