SRPSKI TURISTI SE NE BOJE NEMIRA: Letuju u Tunisu, bez obzira na nestabilnu situaciju u toj zemlji

B.Caranović

26. 07. 2021. u 15:46

U TUNISU trenutno letuje oko 200 turista iz Srbije koje tamo vodi nekoliko turističkih agencija. Nemaju nikakvih problema, nemiri su daleko od hotela, pa mirno letuju i, kako u agencijama kažu, niko ne odlaže putovanja.

СРПСКИ ТУРИСТИ СЕ НЕ БОЈЕ НЕМИРА: Летују у Тунису, без обзира на нестабилну ситуацију у тој земљи

Foto: Printskrin Youtube/ The Dreamer Wild and Free

Najviše aranžmana za ovu zemlju organizuje agencija "Sunline". Kako kažu, tamo od početka sezone nesmetano letuju naši ljudi, a baš sutra se sprema za let grupa od 100 srpskih turista.

- Svi rizorti smešteni su daleko od gradova i svih dešavanja i nemaju baš nikakvih problema, niti neprijatnosti - kaže Nenad Popović iz Agencije "Sanlajn". - Niko nije otkazao let, niti pokušao da pomeri aranžman zbog vesti o protestima u Tunisu. Imamo kapaciteta do kraja septembra, a udarni termini u julu i avgustu su popunjeni. 

Kako nam je rečeno u Ambasadi Srbije u Tunisu, osim nekoliko stotina turista, u Tunisu duže boravi 80 ljudi iz Srbije. Naša ambasada je primala pozive od juče nakon demonstracija od Srba koji su se raspitivali o situaciji. 

- Trenutno je situacija potpuno mirna. Nema nikakvih previranja, niti demonstracija, niti najava tenzija - rečeno je juče "Novostima" u Ambasadi Srbije u Tunisu.

- Demonstranti su tražili raspuštanje parlamenta i to je predsednik i uradio i sada je sve mirno. U kontaktu sa avioprevoznikom Tuniseir čuli smo da su zabranjeni letovi političarima, dok turisti i svi ostali mogu norlamno da dolaze i odleću.

Predsednik Tunisa Kais Said raspustio je u nedelju uveče parlament i otpustio premijera Hičema Mečičija, posle protesta protiv tuniskih lidera održanih ranije u nedelju u toku dana. Predsjednik Said je, kako svetski mediji pišu, povukao taj potez na osnovu člana 80 ustava zato što se Tunis suočava sa naglim porastom epidemije izazvane korona virusom i dubokom političkom krizom koja je paralisala zemlju već mesecima. Kako navode, predsednik je iskoroistio svoja ovlašćenja u slučaju "neposredne opadnosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine