IMA LI KRAJA: Još jedna pucnjava u Americi, ubijena jedna osoba, ranjeno šestoro!

Tanjug

17. 07. 2021. u 22:38

JEDNA osoba je ubijena, a šestoro je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila rano jutros u centru Portlanda u američkoj saveznoj državi Oregon, saopštila je policija.

ИМА ЛИ КРАЈА: Још једна пуцњава у Америци, убијена једна особа, рањено шесторо!

Foto AP

Jedna od žrtava pucnjave, žena, umrla je u bolnici nakon što je teško povređena iz vatrenog oružja blizu kamiona koji prodaju brzu hranu, javlja AP.

Šestro ostalih žrtava koji su bili na mestu nesreće nisu životno ugroženi, a policija dodaje da je bilo još povređenih, ali da su oni napustili mesto pucnjave na svoju inicijativu.

Za sada niko nije uhapšen.

Jedan od očevidaca, kuvar Filiberto Saldana rekao je za lokalni list "Oregonijan" da je bio je zauzet kuvanjem u kamionu za prodaju hrane kada je čuo pucnje.

- Sledeće što znam je da sam video kako ljudi beže. Videli smo tamno plavi automobil kako se udaljava od nas brzo - rekao je on.

Ova pucnjava je samo poslednja u nizu u najvećem gradu Oregona ove godine, gde je tokom 2021. zabeleženo 570 pucnjava, što je skoro duplo više nego u istom periodu 2020. godine.

Prošlog meseca, dve osobe koje su ranjene u istoj oblasti su se oporavile, iako je pronađeno 28 čaura.

Policija procenjuje da je polovina pucnjava povezana sa obračunima bandi, a gradonačelnik Ted Viler je još u maju upozorio "da su počiniocima iz bandi rekli da moraju da pucaju na nekoga u roku od mesec dana ili će i sami biti upucani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)