KUBANSKA VLADA ORGANIZOVALA MITING: Desetine hiljada pristalica izašlo na ulice, predsednik optužio SAD za teror

Tanjug

17. 07. 2021. u 21:55

KUBANSKA vlada okupila je danas na desetine hiljada pristalica na ulicama - skoro nedelju dana nakon što su ih iznenadili najveći antivladini protesti tokom nekoliko decenija, javlja AP.

КУБАНСКА ВЛАДА ОРГАНИЗОВАЛА МИТИНГ: Десетине хиљада присталица изашло на улице, председник оптужио САД за терор

Foto: EPA

Predsednik Kube Migel Dijaz Kanel, koga je pratio bivši predsednik Raul Kastro (90), pojavio se na mestu gde su se prethodnog vikenda održali neki od najvećih protesta protiv političkog sistema.

Kako dodaje američka novinska agencija, Dijaz Kanal je održao strastveni govor, okrivljujući SAD za nedavne nerede i ekonomske sankcije, "blokadu, agresiju i teror", dok su pristalice mahale kubanskim zastavama i zastavama Pokreta 26. jul, koji je vodio Fidel Kastro tokom kubanske revolucije.

Foto: EPA

- Neprijatelj se vratio kako bi bacio na nas sve što ima, sa ciljem da uništi sveto jedinstvo i mir građana - rekao je predsednik Kube.

On je završio obraćanje tradicionalnim usklikom "Domovina ili smrt", što je slogan koji su, kako navodi AP, prošle nedelje ismejali demonstranti uzvikujući "Domovina i život".

Havana se prethodnih dana vraćala u normalu, iako je internet mobilni servis, koji su vlasti ugasile u nedelju, ostao limitiran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)