PORUDŽBINE ĆE SE MERITI STOTINAMA: Pomama za najnovijim lovcem Su-57 (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 07. 2021. u 14:56

MINISTARSTVO odbrane Rusije će od 2022. godine dobijati po 12 najnovijih lovaca pete generacije Su-57 godišnje, izjavio je generalni direktor Ujedinjene avio-proizvodne korporacije Jurij Sljusar na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

ПОРУЏБИНЕ ЋЕ СЕ МЕРИТИ СТОТИНАМА: Помама за најновијим ловцем Су-57 (ВИДЕО)

Foto: lifenews.ro@LifenewsRo

- Glavni događaj prošle godine bila je isporuka prvog serijskog Su-57 u decembru. Ove godine ćemo isporučiti već četiri aviona. A onda je naš zadatak da zajedno dostignemo nivo od 12 letelica godišnje. Potpisali smo ugovor sa Ministarstvom odbrane za ukupno 76 takvih letelica - rekao je Sljusar.

Istovremeno, on je šefu Rusije rekao da će se porudžbine ruskih lovaca Su-57 u budućnosti „meriti stotinama“.

- Nadamo se da je to završeno – obzirom da je ta letelica odabrana za platformu, glavnu letelicu za rešavanje širokog kruga zadataka – porudžbine tih letelica meriće se stotinama - izjavio je on za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, radi se na novim verzijama tog aviona.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruska letelica pete generacije, predviđena za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Prvi let je izveo 2010. godine. Su-57 karakteriše visok stepen manevarskih sposobnosti, najnoviji sistem radio-elektronske opreme i slaba uočljivost („stelt“ tehnologija).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri