"MOJE DRUGARICE SU SILOVANE NA EKSKURZIJI U HRVATSKOJ": Užasne tvrdnje maturanta iz Austrije, za zlostavljanje optužio obezbeđenje hotela

Tanjug

12. 07. 2021. u 16:33

AUSTRIJSKI list Kronen cajtung objavio je svedočenje osamnaestogodišnjeg mladića koji, kako tvrdi, ima saznanja o zlostavljanju maturantkinja iz svoje zemlje koje su bile na odmoru na poluostrvu Lanterna u Hrvatskoj.

МОЈЕ ДРУГАРИЦЕ СУ СИЛОВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЈИ У ХРВАТСКОЈ: Ужасне тврдње матуранта из Аустрије, за злостављање оптужио обезбеђење хотела

Ilustracija / Foto Depositphotos

On je, nakon što je saznao da su njegove poznanice navodno silovane u Hrvatskoj tokom maturskog puta, na društvenim mrežama postavio platformu na kojoj su svojeiskustvo iznele brojne devojke.

Batijan je za bečki dnevnik rekao da je pokrenuo platformu kako bi izneo sudbinu koje su doživele njegove poznanice i kako bi saznao da li ima daljih žrtava.

On je na platformi postavio da su devojke iz Austrije drogirane i potom silovane od strane pripadnika obezbeđenja hotela s dve zvezdice na poluostrvu Lanterna.

Na njegovu platformu, postavljenu na Instagramu i Snepčetu dobio je mnoge poruke od devojaka iz Austrije i Nemačke koje su tvrdile da su, takođe, silovane.

Mnoge mlade devojke napisale da su da su se sa puta vratile traumatizovane i da ne znaju s kim bi trebalo da razgovaraju, preneo je on.

Organizator putovanja za bečki dnevnik rekao je da su mu poznate optužbe na račun obezbeđenja, te da je ta firma angažovana od kompanija iz Austrije i Hrvatske. Dodaju i da iznete tvrdnje nisu potvrđene i ukazuju da je istraga u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)