GANI STIGAO U KLJUČNU BAZU: Dok talibani zauzimaju Avganistan, predsednik obišao bazu iz koje su Amerikanci pobegli

Novosti online

09. 07. 2021. u 14:48

PREDSEDNIK Avganistana Ašraf Gani stigao je u vazduhoplovnu bazu Bagram, koju je američka vojska napustila pre nedelju dana, piše RIA Novosti pozivajući se na Tolo njuz.

ГАНИ СТИГАО У КЉУЧНУ БАЗУ: Док талибани заузимају Авганистан, председник обишао базу из које су Американци побегли

Foto: Jutjub/FRANCE 24 English

Gani je tokom posete imenovao osoblje koje će upravljati zatvorom u Bagramu.

Američke snage napustile su najveću avganistansku vazduhoplovnu bazu Bagram 2. jula.

Bagram se nalazi severno od Kabula. Koristile su ga sovjetske trupe tokom avganistanskog rata 1979–1989, a nakon američke invazije na Avganistan 2001. godine postala je glavna baza američkih snaga.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden najavio da će američke snage napustiti Avganistan do 11. septembra 2021. godine nakon dvadesetogodišnjeg prisustva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)