POSLE PADA VIŠESPRATNICE U MAJAMIJU: Nema više šansi da ima preživelih u ruševinama

Tanjug

08. 07. 2021. u 11:16

SPASIOCI koji rade na mestu urušavanja višespratnice u američkoj saveznoj državi Florida prebacili su fokus svojih aktivnosti sa pronalaženja mogućih preživelih, na operaciju pronalaženja tela žrtava, nakon što su utvrdili da nema više šanse da bi neko u ruševinama i dalje mogao da bude živ.

ПОСЛЕ ПАДА ВИШЕСПРАТНИЦЕ У МАЈАМИЈУ: Нема више шанси да има преживелих у рушевинама

Foto Tanjug/AP

Do promene je došlo danas, dve nedelje nakon što se zgrada u Surfsajdu delimično urušila 24. juna.

Pomoćnik šefa vatrogasca Majami Dejda, Raid DŽadalah, rekao je na brifingu da je način na koji je zgrada pala, a podovi se slagali jedan na drugi, ostavio vrlo malo prostora u kojima bi neko mogao da preživi, preneo je Glas Amerike.

On je rekao da je poslednja poznata uzbuna zbog znakova života stigla u prvim satima nakon rušenja zgrade i da od tada psi tragači, sonari i kamere nisu registrovali nikakve znakove.

Gradonačelnica Majami Dejda, Danijela Levin Kava, rekla je da je pronađeno još osam tela, što je povecalo broj poginulih na 54. Od toga su identifikovane 33 osobe, dok još uvek nije pronađeno 86 ljudi.

Ona je dodala da će fokus sada biti na pomaganju porodicama koje čekaju vesti o svojim najmilijima i da će biti uloženi svi napori da se identifikuju sve žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KUPAC ISKEŠIRAO 135 MILIONA EVRA: Mercedes prodao najskuplji kolekcionarski automobil na svetu