DELTA SOJ U ITALIJI: Sve više zaraženih novom varijantom korone

Milica Ostojić

06. 07. 2021. u 20:10

FEŠTE za vikend, na godišnjem odmoru, bezbrižnost, opuštenost, želja za zabavom u morskim strukturama i već stiglo istinski zabrinjavajuće širenje indijskog soja Delta jer najveći broj mladih nije vakcinisan a ne pridržava se preventivnih sigurnosnih mera.

ДЕЛТА СОЈ У ИТАЛИЈИ: Све више заражених новом варијантом короне

Foto: Tanjug

Na moru u rimskom obalskom pojasu u Ostiji, u Fređene, u Fjumićinu, u regionu Lacio, ovaj soj je već prisutan sa 70 procenata otkrivenih pozitivnih poslednjih dana, prisutan je u Maremi u Toskani, ali i na Sardiniji, u regionu Marke, u letovalištima su otkrivena prava žarišta mutacije Delta, mladi između 20 i 21 godinu prevashodno, neki su bili i asimptomatični i kontrolom utvrđen je Delta soj, širili su virus a da to nisu ni znali. 

U Napulju je stvoreno pravo žarište tako što je jedna grupa mladih boravila na odmoru u Španiji i na povratku donela Delta soj.

Takva je situacija u Italiji i to je rezultat posle samo jedne sedmice od skidanja maski na otvorenom prostoru a u sveukupnom zbiru poslednjih dana beleži se porast pozitivnih na Kovid-19 na nacionalnom nivou od 0,4 do 0,57 procenata što predstavlja već prvo upozorenje da se vratimo obazrivosti, jer korona virus nije nestao. I očekuje se uvećanje broja zaraženih jer leto je u punom jeku, okupljanja mladih i zabave, s toga ostaje otvoreno pitanje ranije najavljenog otvaranja diskoteka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024