PODMETNUT NAJGORI POŽAR U ISTORIJI KIPRA: Uhapšen 67-godišnji muškarac zbog iniciranja vatre

D. S.

05. 07. 2021. u 12:58

Pošto su vlasti na Kipru stavile pod kontrolu smrtonosne požare, najgore u istoriji zemlje, u kojima je poginulo četvoro ljudi, uhapšen je 67-godišnji muškarac zbog sumnje da je podmetnuo vatru. Jak vetar je raslamsavao vatrenu stihiju na jugu zemlje, zbog čega je više sela evakuisano, dok su četiri egipatska farmera čiji je nestanak prijavljen kada im je plamen uništio automobil, izgubila život.

ПОДМЕТНУТ НАЈГОРИ ПОЖАР У ИСТОРИЈИ КИПРА: Ухапшен 67-годишњи мушкарац због иницирања ватре

Foto: Instagram/Moj Beograd

Predsednik Nikos Anastasijades opisao je požar kao "tragediju". Naveo je da je ovo "najveći požar od 1974. godine", misleći na godinu kada je Kipar podeljen posle turske invazije.

Obećao je da će vlada "odmah pružiti pomoć žrtvama" i njihovim porodicama. Nekoliko država odgovorilo je na kiparski apel za pomoć u suzbijanju šumskih požara, pri čemu su Grčka i Izrael, Italija i Velika Britanija poslale avione za gašenje.

Kipar se suočava sa vrelim talasom koji dugo traje, a temperature su dostizale i do 40 stepeni Celzijusa.

No, svedok je video muškarca kako se odvezao iz sela Arakapas, severoistočno od Limasola, u isto vreme kada je požar počeo u subotu, saopštila je policija. Sumnja se da je upravo ta osoba podmetnula požar.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja