NAKON ZATVARANJA GRANICA SA UKRAJINOM: Belorusija pojačava pograničnu bezbednost

Novosti onlajn

03. 07. 2021. u 15:30

BELORUSIJA je pojačala bezbednost granice sa Ukrajinom, izjavio je predstavnik beloruskog pograničnog komiteta Anton Bičkovski.

НАКОН ЗАТВАРАЊА ГРАНИЦА СА УКРАЈИНОМ: Белорусија појачава пограничну безбедност

Foto: Pixabay

Kako je rekao, uzimajući u obzir trenutnu situaciju na pojedinim graničnim prelazima, pogranična služba je počela da primenjuje „taktičke rezerve“ kako bi se pojačala kontrola protoka građana.

To, kako je pojasnio, podrazumeva dodatnu proveru svih lica koja žele da pređu granicu, uključujući i transportna sredstva, a najviše se tiče onih koji žele da uđu u Belorusiju.

Podsetimo, prethodno je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko naložio pograničnim snagama da u potpunosti zatvore granicu sa Ukrajinom jer odatle, kako je rekao, ulazi ogromna količina oružja.

On je istovremeno rekao i da su u zemlji otkrivene „spavajuće“ terorističke ćelije, tzv. odredi samoodbrane, sa kojima su povezane zemlje Zapada – Nemačka, Amerika, Poljska, Litvanija, kao i Ukrajina.

Ubrzo zatim oglasio se i zvanični Kijev, a portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko je kategorički odbacio navode beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka o navodnim isporukama oružja iz Ukrajine u Belorusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest